decentrale selectie training hulp

Het is niet makkelijk om de juiste decentrale selectie training te vinden wanneer er zoveel opties zijn. Je hebt grote en kleine bedrijven. Bedrijven die alleen in Groningen zitten en bedrijven die in de Randstad zitten. Daarnaast zijn er decentrale selectie trainingen waar je met een kleine groep zit en ook aanbieders waar je met een grote groep zit.

In deze blog post wil ik je 10 tips meegeven waar je op moet letten bij je keuze voor een decentrale selectie training.

 1. Ga voor een betrouwbaar bedrijf.

  Kies een bedrijf die betrouwbaar is. Hoe kun je dit controleren? Er zijn verschillende kenmerken die laten zien of een instelling betrouwbaar is. Zo kun je kijken naar:

  a) Hoe lang bestaan ze en hoe lang geven ze al trainingen
  b) Hebben ze reviews / klantenbeoordelingen?
  c) Wie is de docent en zijn de tijden waarin ze les geven haalbaar voor de cursus die van toepassing is?
  d) Hebben ze naam, telefoonnummer en adres op de website staan

 2. Kies de locatie die bij jou past.

  De belangrijkste tip over locatie is dat de cursus op een fatsoenlijke locatie moet zijn waar er geen afleiding is van kapotte tafels en stoelen of anderen die langskomen en langsgaan. Voorbeelden hiervan zijn buurthuizen of sportverenigingen. Goede locaties zijn plekken die centraal liggen en niet ergens in een achterbuurt. Voorbeelden hiervan zijn vergaderruimtes van hotels of bibliotheken die rust uitstralen en jou goed laten focussen op wat de docent te vertellen heeft.

 3. Lees wat anderen over de training vinden.

  Een goede aanbieder van decentrale selectie trainingen zorgt ervoor dat de leerlingen tevreden zijn met wat ze aanbieden. Let op of de aanbieder reviews oftewel klantenbeoordelingen online heeft geplaatst. Aangezien wij contact hebben met onze leerlingen via WhatsApp, plaatsen wij naast reviews op onze website ook reviews van deze gesprekken op onze Instagram. Vanzelfsprekend waarborgen wij de privacy van leerlingen en zijn hun namen onzichtbaar gemaakt. Door deze reviews kun je een indruk krijgen hoe de training gaat. Bij Decentraletoets kunnen wij je ook in contact brengen met iemand die wel heeft deelgenomen aan de training, maar niet is geplaatst voor geneeskunde / tandheelkunde middels de decentrale selectie.

 4. Wees laagdrempeling in contact.

  Zoek een instituut waar je laagdrempelig in contact mee kan komen. Niet een waar je wachttijden hebt of doorgestuurd wordt. Zo kan je na de training ook makkelijk je vragen stellen tijdens je zelfstudie thuis. De meeste vragen komen namelijk pas nadat je je meer hebt verdiept in de stof. Kies een bedrijf waarbij je naast een les ook vragen over studiekeuze kunt stellen, tips en informatie over de decentrale selectie kunt krijgen en een gezellige tijd hebt bij het volgen van de training.

 5. Informeer je over de inhoud van de training.

  Een goede en duidelijke beschrijving van een decentrale selectie training geneeskunde of tandheelkunde is een waar de lesgevers goed op voorbereid zijn. Deze voorbereiding kun je natuurlijk alleen zien tijdens de les, maar ook voor de les kun je een hint krijgen. Dit kan je doen door te kijken of er een duidelijke beschrijving is wat je precies tijdens de lesdag gaat doen.

 6. Ga voor ervaren docenten.

  Deze tip spreekt voor zich. Wanneer de docenten ervaren zijn, kun je verwachten dat je een cursus van kwaliteit krijgt. Alle docenten bij Decentraletoets hebben zelf de decentrale selectie geneeskunde of tandheelkunde ondergaan. Zij kunnen je de beste selectie tips geven over hoe je het beste kunt studeren om binnen te komen.

 7. Neem een training in kleine groepen.

  De kwaliteit van een training hangt sterk af van hoeveel aandacht een leerling krijgt. Hoe kleiner de klas, hoe persoonlijker de les wordt en hoe beter de student het materiaal snapt. Een goede klasgrootte is maximaal 20 leerlingen per docent.

 8. Bieden ze studiemateriaal aan?

  Bij de meeste trainingen krijg je een PowerPoint of een samenvatting zodat je thuis ook nog de les kunt bestuderen. Wij weten dat je tijdens een sessie van 5 uur niet alles kunt onthouden. Daarom is het belangrijk dat goede aanbieders ook studiemateriaal voor na de training geven om thuis te oefenen.

 9. Zorg dat je duidelijkheid hebt.

  Het is belangrijk om je geboekte training te kunnen annuleren. Heeft het bedrijf duidelijke voorwaarden op de website met betrekking tot annulering?‌ Dit laat ook zien hoe geinvesteerd het bedrijf is in haar leerlingen. Het gaat er niet om of het bedrijf je alles teruggeeft of een deel ervan, zolang ze dit duidelijk op de website hebben vermeld!

 10. Een algemene tip

  Mijn laatste tip: Zorg dat je geniet van het moment en geloof in je eigen kennen en kunnen. Weet wanneer je hulp moet vragen, maar wees ook proactief om zelf het een en ander op te zoeken.

Andere berichten