geneeskunde in rotterdam erasmus mc

Geneeskunde in Rotterdam: 5 studietips

Eindelijk. De decentrale selectie geneeskunde Rotterdam doorstaan en je gaat beginnen aan je eerste jaar studie aan de Erasmus Universiteit. Wij hebben hier maar liefst vijf tips op een rij gezet zodat je een goed begin maakt aan je carriere als arts.

Advies 1:‌ Ontspan tussen de studie door.

Elke vier of vijf weken heb je tentamens die best gedetailleerd zijn. Begin vroeg met studeren en maak aantekeningen tijdens de colleges. Als je naar de colleges bent geweest, is het meestal voldoende om 7 – 10 dagen van te voren te beginnen met studeren. Probeer na je tentamen en de weken erop goed te ontspannen, anders raak je overstresst.

Advies 2:‌ Oefen met oude tentamens

Oude tentamens zijn een must bij de geneeskunde opleiding in Rotterdam. Veel studenten die net de decentrale selectie geneeskunde in Rotterdam hebben doorlopen krijgen een schrik als ze opeens een tentamen maken zonder voorbereiding. Kijk daarom goed naar de oude tentamens. Wil je weten waar je deze kunt krijgen?‌ Kom in contact met tweedejaars of stuur ons een mailtje…

Advies 3:‌ Maak gebruik van de medische bibliotheek

De Erasmus Universiteit geneeskunde faculteit heeft de mooiste studievoorzieningen van alle geneeskunde faculteiten in het land. Maak hier gebruik van. Je kunt een plekje kiezen waar je rustig kunt studeren. Wil je weten waar het super rustig is?‌ Op de tweede verdieping achter het ‘geneeskunde museum’. Daar komen echt heel weinig mensen!

Advies 4:‌Maak aantekeningen en bewaar deze!

In je eerste jaar leer je vooral veel anatomie, de basis over hart, longen en nieren, het maagdarmstelsel en het hormonale stelsel. Onthoud, alles wat je krijgt, wordt als bekend veronderstelt. Je krijgt tot aan je coschappen dus geen maagdarmstelsel meer!‌ Daarom, maar ook voor de klinisch redeneren toetsen aan het einde van het jaar, is het belangrijk om aantekeningen te hebben!

Advies 5:‌ Koop geen boeken!

Als kersverse student ben je ijverig. Je hebt de decentrale selectie geneeskunde in Rotterdam afgerond en je bent supertrots. Omdat je ijverig bent, wil je alle boeken van het eerste jaar kopen. Niet doen! Je kunt alle boeken gratis als ebook formaat krijgen in het bibliotheek en ze hebben ook hard copies beschikbaar van de verplichte literatuur!

Andere berichten