decentrale selectie hulp

Inrichting selectie geneeskunde UvA

De decentrale selectie geneeskunde UvA is zo ingericht dat studenten op meerdere vlakken worden beoordeeld. Er wordt onder meer gekeken naar kennis van exacte vakken toegepast op geneeskunde, een collegetoets waarbij van de student wordt verwacht dat hij/zij in relatief korte tijd veel kennis op moet nemen en motivatie waarom de desbetreffende student voor de studie geneeskunde kiest.

10 tips voor UvA geneeskunde

Ervaring leert dat een goede voorbereiding het halve werk is. Daarom zetten we bij Decentraletoets de belangrijkste 10 tips op een rijtje voor jou:

1.     Ga naar de Open Dag van de UvA op zaterdag 12 oktober 2019 en laat jezelf informeren of deze decentrale selectie bij jou past! Dat wil zeggen: sluiten jouw sterke punten (ben je bv. heel goed in exacte vakken op de middelbare school) aan op de vaardigheden die gevraagd zullen worden tijdens de selectie zelf.

2.     Meld je aan voor de deadline en het liefst zo vroeg mogelijk!

3.     Houd rekening met toetsen van jouw eigen middelbare school! Valt jouw school examen week net na de selectie dan is het wellicht niet handig om mee te doen met de decentrale selectie van die specifieke universiteit. Je kunt je dan namelijk niet optimaal voorbereiden.

4.     Win advies in bij vrienden/kennissen/familie die al eerder mee hebben gedaan aan de decentrale selectie. Vaak kunnen zij je handige tips geven!

5.     Begin op tijd met studeren en houd rekening met de planning. Soms lijkt het alsof je veel tijd hebt maar de weken vliegen voorbij.

6.     Studeer samen met klasgenootjes! Leg elkaar de dingen uit die je niet snapt en aarzel vooral niet om elkaar te helpen! Hier leer je zelf namelijk ook veel van.

7.     Probeer alles zo vaak mogelijk te herhalen! Op die manier blijft alles beter hangen!

8.     Zet in de tijd in aanloop naar de decentrale selectie geneeskunde UvA zoveel mogelijk activiteiten op een lager pitje. Benut iedere seconde die je hebt om te studeren.

9.     De laatste dag om te leren is aangebroken: zorg ervoor dat je uitgerust op locatie verschijnt en pak een goede nachtrust. Vergeet goed eten niet, een vitamine C boost helpt je lekker actief te blijven!

10.    De selectie dag is daar: zorg ervoor dat als je achteraf terugkijkt je geen spijt gaat hebben wat betreft het aantal uren dat je in de voorbereiding hebt gestopt. Je krijgt maar 1 kans dus maak hier zo optimaal mogelijk gebruik van! 

Andere berichten