Geneeskunde Cursus Utrecht

Geneeskunde Cursus Utrecht

Onze geneeskunde Utrecht cursus is specifiek voor de decentrale selectie voor de opleiding geneeskunde in Utrecht. Hierbij focussen wij op de kennistoets, deze telt voor 80% mee. Daarnaast focussen we ook op de non-cognitieve deel (ethiek en dilemma vragen). We geven je handvaten waarmee je alle non-cognitieve vragen kunt beantwoorden.

Even los van de cursus wil ik het over de geneeskunde studie in Utrecht hebben. Utrecht focust op klinische ervaring in een vrij vroege periode, namelijk in je derde jaar begin je al met je coschappen. Maar wat is er nog meer zo boeiend aan de geneeskunde opleiding in Utrecht?

Moeilijk voor iedereen

de studie geneeskunde in Utrecht is moeilijk voor iedereen. Ook al was je de slimste van je klas op het VWO, de studie is moeilijk. Dit komt omdat je veel moet onthouden en kunnen reproduceren in korte tijd. Daarnaast moet je verbanden kunnen leggen.

Je studievrienden worden je beste vrienden

Tijdens je opleiding geneeskunde kom je veel tegen. Samen met je studiegroep vertel je elkaar ook dingen die je niet zo gauw aan anderen vertelt. Je spreekt soort van dezelfde soort taal en gebruikt dezelfde afkortingen. De studie geneeskunde is net als de militaire school; je bouwt een grote emotionele band met elkaar op. Dit heb je bijvoorbeelde bij de studie rechten niet.

Let op je zelfvertrouwen

Je doet dingen waarbij er naar je wordt geschreeuwd. Je gaat je vaak dom voelen, je gaat je incompetent voelen en je maakt fouten. Daarnaast denk je ook dat je mega cool bent, super slim, of gewoon vet briljant. En dat allemaal op een dag. Je ziet de meest hilarische gebeurtenissen tijdens je coschappen, en de meest hartverscheurende momenten. Soms is het een combinatie hiervan. Let op wat het met je doet en wees bewust van je eigen gevoelens.

Eenzaam, maar toch niet alleen

Als gevolg van o.a. leed dat ziektes met zich meebrengen, ontwikkel je een dikke huid. Je voelt je eenzaam tijdens je studie, want je hebt minder tijd voor vrienden en familie; studie, studie, studie. Het vraagt veel van je. Maar je bent niet alleen, besef je dat al je medestudenten in dezelfde situatie zitten.

Onderaan de ladder, maar trots

Je begint geleidelijk. Eerst met colleges, waar je na een blok denkt dat je badass bent. Dan kom je aan bij je coschappen, en je voelt je waardeloos omdat er zoveel kennis bestaat waar je niet van op de hoogte was. Je kennis stijgt exponentieel. Jij groeit. Je persoonlijkheid verandert. Je huid dikker. Je hart sterker. En op een gegeven moment zegt die ene patient, waar je de anamnese bij deed, “dank u wel, dokter”. Je voelt je trots.

Geneeskunde in Utrecht

Geneeskunde in Utrecht studeren is hartstikke leuk. Maar geneeskunde blijft geneeskunde; het is strijden om een goede arts te worden. En tijdens de decentrale selectie krijg je daar een voorproefje van. Je moet veel onthouden voor de kennistoets, maar ook veel begrijpen. Wij bereiden je voor op de decentrale selectie geneeskunde Utrecht met een cursus. Onze geneeskunde Utrecht cursus bespreekt alles van de fysiologie en je krijgt na afloop een samenvatting met oefenopgaven!

Heb je decentrale selectie hulp nodig? Neem dan contact op voor meer informatie of bezoek de website van de Universiteit Utrecht

 

Andere berichten