decentrale selectie hulp tandheelkunde acta

Wat komt er aan bod tijdens de decentrale selectie tandheelkunde ACTA cursus?

Tijdens een intensieve middag nemen we alle stof stap voor stap met jou door inclusief een uitgebreide samenvatting en bespreking van de artikelen die je van ACTA krijgt. Bij de decentrale selectie tandheelkunde ACTA training bespreken we per onderwerp ook gerichte oefenvragen die je kunt verwachten op je decentrale toets bij de ACTA. Nadat alle stof is doorlopen, gaan we samen aan de slag met het oefenen van het non-cognitieve deel van de toets.

In deze blogpost geef ik in algemen termen weer hoe je een wetenschappelijk artikel kunt lezen zodat je het uitstekend begrijpt. Let op, de punten die ik bespreek zijn versimpeld. Tijdens de training gaan we hier uiteraard dieper op in!

Daarnaast: we bieden geen dure coachinggesprek of studiekeuzegesprek aan. Bij ons is dat gratis, ongeacht of je daarna besluit een cursus te nemen. Je kunt ons bellen of appen voor coaching en advies!

Hoe lees je een wetenschappelijk artikel?

Tip 1: Kijk niet naar de titel of de abstract, maar lees de laatste zinnen van de introductie. Hier staat vaak het probleem gedefinieerd.

Tip 2: Je hebt nu de grote vraag. Enkele zinnen hierboven staat waarom ze het onderzoek doen, dus de achtergrond. Vat deze voor jezelf samen in enkele zinnen. Tijdens de training leer je hoe je dit efficient doet en wat de belangrijkste gegevens zijn uit de introductie.

Tip 3: In de methode sectie lees je hoe ze antwoord willen geven op de vraag die je in de introductie las. Probeer dit voor jezelf te tekenen. Tijdens onze decentrale selectie tandheelkunde ACTA cursus gaan we hier dieper op in, aangezien de methode belangrijk is voor je begrip van de rest van het artikel. Tevens worden er termen zoals double-blind of randomized control of cohort study gebruikt die we gaan uitleggen.

decentrale selectie tandheelkunde acta

Tip 4: In de resultaten sectie moet je jezelf afvragen: Welke afbeeldingen geven het best antwoord op de vraag die je in de introductie van het artikel las? Dit is de belangrijkste afbeelding. Tijdens de training krijg je onderwijs over hoe je deze resultaten moet interpreteren. Wat zijn p-waarden? Wat zijn RRs of confidence intervallen?

Tip 5: De conclusie geeft specifiek antwoord op de hoofdvraag, maar deze sectie beschrijft ook de zwaktepunten van de studie. Dit is het minst belangrijke deel, omdat als je goed het artikel leest, je deze vragen zelf al moet kunnen beantwoorden. Tijdens de training leer je het belang van een specifieke conclusie.

Samengevat: de tandheelkunde ACTA training

Samengevat, tijdens de decentrale selectie training ACTA leggen we jou tot in detail uit hoe je artikelen leest. Niet alleen voor de decentrale selectie, maar later in je studie tandheelkunde en je carriere als tandarts zal dit goed van pas komen!

Andere berichten