De decentrale selectie Utrecht voor de studie geneeskunde gaat digitaal zijn dit jaar. Kandidaten kunnen zich voor 15 januari aanmelden via StudieLink voor de bacheloropleiding geneeskunde. De verwachting is dat meerdere universiteiten de decentrale selectieprocedure digitaal gaan afnemen.

Door de richtlijnen van het RIVM en de coronavirus, zal de decentrale selectie in Utrecht anders ingericht worden. De kennistoets en non cognitieve toets neem je op locatie af. Je hebt hiervoor geen computer nodig of een webcam, want een computer wordt ter beschikking gesteld. Alvorens je de kennistoets voor de geneeskunde opleiding in Utrecht begint, moet je goed naar de instructies luisteren. Zo wordt er gecontroleerd dat je geen hulpmiddelen gebruikt die niet toegestaan zijn. Daarnaast word je tijdens de kennistoets continue gemonitored. Zo wordt fraude voorkomen of tot een minimum beperkt.

Tijdens het maken van de online toets wordt naar het toilet gaan tot een minimum beperkt. Zorg dat je niet teveel drinkt.

Op welke datum vindt de decentrale selectie van de UU (universiteit Utrecht) plaats? De decentrale selectie cursus van Utrecht vindt plaats op zaterdag 20 februari 2021. Er worden drie toetsen afgenomen. De beste tip is om je vroeg in de schrijven zodat je al voor het nieuwe jaar de kennistoets stof toegestuurd krijgt. Zo heb je meer tijd om te leren.

De afgelopen twee jaren werd er steeds gevraagd naar basis anatomie en de Latijnse termen die daarmee samenhangen. De kans is aanwezig dat ook dit jaar deze stof getoetst zal worden. Wil je je dus alvast voorbereiden? Leer de anatomische begrippen goed.

De decentrale selectie cursus van Decentraletoets bereidt jou optimaal voor op de geneeskunde selectie toets in Utrecht. Onze docenten staan boven de stof, zelf decentraal binnengekomen en krijgen keer op keer uitstekende reviews. Alle reviews kun je lezen op onze Google Reviews pagina

Andere berichten