Decentrale Selectie Cursus Utrecht

Tijdens twee zware middagen neemt Demi alle stof stap voor stap met jou door inclusief een uitgebreide samenvatting en bespreking van de behoorlijke studiestof (medische kennistoets en inzichttoets) die je van de Utrecht Universiteit (UU) krijgt voor de studie geneeskunde. Per onderwerp bespreken tijdens deze decentrale selectie cursus Utrecht ook gerichte oefenvragen die je kunt verwachten op je toets. Nadat alle stof is doorlopen, gaan we samen aan de slag met het oefenen van het non-cognitieve deel van de toets. Hierbij krijg je medisch-ethische dilemma’s die je moet oplossen en beargumenteren. Informatie over de crash course vind je hieronder.

Hieronder staat een overzicht van wat er minimaal aan bod komt tijdens onze decentrale selectie Utrecht cursus. Op deze manier heb jij een idee hoe de les er globaal uit ziet. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van de inhoud van de les, neem contact op.

In onze WhatsApp groep oefenen we elke week met een casus voor de non-cognitieve toets. Deze groep is voor iedereen. Om spam te voorkomen, vragen we je een berichtje te sturen naar ons via whatsapp met het verzoek om hier lid van te worden. Zo word jij helemaal klaargestoomd voor de decentrale selectie toetsdag op 20 februari 2021.

Slagingskans?

Het landelijke gemiddelde om binnen te komen bij de geneeskunde opleiding van de UU was in 2019 25%. De leerlingen die bij ons een training namen, daarvan werden maar liefst 45% in 2020 toegelaten.

Door de nieuwe wetgeving m.b.t. het coronavirus en de lockdown tot 19 januari en waarschijnlijk langer, zullen de lessen digitaal plaatsvinden. Wij kunnen ons voorstellen dat dit dermate vervelend is. Om toch de kwalitatief goede begeleiding te bieden die onze studenten gewend zijn van ons, bieden we meer vraagmomenten aan met de docenten, meer onderwijs, meer samenvattingen en meer oefentoetsen. In elke digitale klaslokaal zitten het maximale aantal studenten die bij de groep staat aangegeven. Bij de Zoom lessen verwachten we dat je met 1 account inlogt, mocht je je niet aan de regels houden, word je per direct verwijderd uit de gehele cursus en bijbehorende whatsapp groep. 

1. Globaal overzicht cursus

 • Waar gaat de medische kennis- en inzichttoets over?
 • Samenvatting van de anatomie en fysiologie bij de opgegeven studiestof
 • Bespreken niveau toetsvragen voorgaande jaren
 • Bespreken non-cognitieve deel

2. Extra voorbereiding

 • Behandelen van leerstrategieën voor een gedegen voorbereiding
 • Vragen omtrent de decentrale selectieprocedure

3. Conclusie les

 • Samenvatting belangrijkste fysiologie
 • Ruimte voor vragen bij de decentrale selectie cursus
 • In-class overhoring anatomie om te testen of je er klaar voor bent

Jouw Docent

Decentrale Cursus Geneeskunde Utrecht Demi

Demi is masterstudente geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Op haar Instagram pagina vertelt ze over haar passie voor geneeskunde en geeft ze uitleg over pathofysiologie. Tevens geeft ze geïnteresseerden een kijkje in het leven van een geneeskundestudente. Demi is docente van groep 1 en groep 3. Groep 2 wordt gegeven door Ali.

Oefenmateriaal?

 

Na aanmelding krijg je vrijwel direct toegang tot studiemateriaal zoals een oefentoets en samenvatting. Tevens kom je in onze WhatsApp groep waar je vragen kunt stellen aan de docenten. Wil je na het gebruik van de samenvatting en oefentoets de training annuleren? Dat kan, maar de restitutie zal niet volledig zijn.

Boek direct

Groep 1 (max 25 studenten)
Datum: 6 & 7 februari 2021: 10-16 uur
Locatie: Digitaal via Zoom
Groep 2 (max 25 studenten)
Datum: 5 & 6 februari 2021: 12-18 uur
Locatie: Digitaal via Zoom
Groep 3 (12 uur, max 25 studenten)
Datum: 13 februari 2021 : 9-15 uur
Datum: 14 februari 2021 : 9-15 uur
Locatie: Digitaal via Zoom
 • € 0,00
 • Prijs: € 0,00
 • Forbidden (403) – Your account is not activated yet